Borászatunk

700000 palack bor évente.
Több mint 25 féle bor a kínálatban.

60 hektár saját szőlő terület.
Generációk művelték.

70 hektár további szőlőterületről
is integrálunk.

40 éve termelünk borokat.
A minőség az életfilozófiánk.

A Frittmann névvel fémjelzett borokat családi vállalkozásban, Soltvadkerten, a Kunság déli részén fekvő alföldi kisvárosban készítjük. Az ország legnagyobb borvidékén már a szüleink, nagyszüleink is szőlőtermesztéssel, borászattal foglalkoztak. Az új generáció sem fordult el ettől a hagyománytól: a két legifjabb fiú is borászatot tanult és mára bekapcsolódtak a pincészet mindennapi életébe, így szinte az egész család szerepet vállal a borászat életében. A szülőktől örökölt családi birtokunk bővítésével jelentős pincészetté nőtük ki magunkat. 1987-től új alapokon működött a szőlészeti-borászati vállalkozás, melyet 1998 óta Kft. formában tovább fejlesztettünk. Ez idáig már 60 hektár saját telepítésű hagyományos, karós és kordon művelésű szőlőültetvény van a családunk birtokában, továbbá egyes fajtáinkhoz a környező gazdáktól integrálunk válogatottan jó minőségű szőlőt.

boraszatunk

Alföldi borászként elsőként Frittmann János kapta meg az „Év Bortermelője” megtisztelő címet 2007-ben, amely áttörést jelentett a Kunsági borvidék életében. Ebben az évben készült el a felújított borházunk is, melyben egy borkóstolóterem, barrique-, és ászok pincerész illetve szobák kaptak helyet. 2013-ban egy látványpincével és egy borbolttal bővítettük mind ezt, hogy az idelátogatók még jobban megismerjék a borkészítés folyamatait és igényes környezetben válogathassanak termékeink közül. Az egyik legrangosabb hazai szakmai elismerést, az Év Pincészete díjat borászatunk 2015-ben nyerte el.

Az elmúlt években újabb termékekkel bővült a szortimentünk. Elkészült a kétféle Frittmann gyöngyöző bor FriSecco néven, illetve hőkezeléssel tartósított natúr mustok is a polcokra kerültek. Forgalomba került első száraz pezsgőnk is, mely Ezerjóból készült. Ezen felül szőlő- és törkölypálinkáink színesítik a választékot.

Mindig is elsődleges célunk volt, hogy a térség kiemelt minőségű, legjobb szőlőfajtáiból állítsuk elő borainkat. A fehér és rosé borok nagy része reduktív technológiával készül, aminek következtében gyümölcsösek és üdék. Az ezerjónk készül fahordós változatban is. Ez a régi magyar szőlőfajta városunk fő fajtája, zászlós bora. A Cserszegi Fűszeres és Irsai Olivér, Generosa egyre népszerűbb hungaricum fajták, mindkettőnek finom muskotályos illata és íze van. Kiemelkedő évjáratokban készítünk késői szüretelésű desszertbort is ezerjóból és cserszegi fűszeresből.

Választékunkban megtalálhatók a világfajták is, mint például a Sauvignon Blanc, Rajna Rizling, Cabernet Sauvignon-Franc, Merlot. Kékfrankos Rosénkra jellemző a fehér borok üdesége és a vörösborok fűszerezettsége, amihez enyhe szénsavasság párosul, de cuvée rosénkat is könnyedség, gyümölcsösség jellemzi. A vörösborok hagyományos és a korszerű technológia ötvözésével, fahordós és barrique hordós érleléssel készülnek. Magas humusztartalmú termőterületekről szüreteljük a Kékfrankost, Merlot, Cabernet Sauvignont. Boraink kiemelkedő eredményeket érnek el a hazai és külföldi borversenyeken egyaránt.

Hírlevél feliratkozás

Hírlevél feliratkozás

Ajándékba kap tőlünk e-mailben 11 gyorsan elkészíthető receptet, amely tökéletes a cserszegi fűszeres mellé. Továbbá érdekes tippeket adunk a borainkról, ételekről, programokról!

A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.
A mező kitöltése kötelező.

Sikeresen feliratkozott hírlevelünkre.

A mező kitöltése kötelező.

Kapcsolat

Kedves Látogató, üdvözöljük kapcsolati formunkon! Örömmel állunk rendelkezésre, ha kérdése van termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Kérjük adja meg adatait, és írjon néhány sort. Rövidesen válaszolunk kérdéseire!

Please leave this field empty.