Adatvédelmi tájékoztató

I. Az adatkezelő

  • Neve: Frittmann Testvérek Kft.
  • Képviselő neve: Frittmann János Gyula
  • Telefonszám: +36 78 482 690
  • E-mail cím: iroda@frittmann.hu, info@frittmann.hu
  • Hivatalos levelezési cím: 6230 Soltvadkert, Eötvös u. 5.,
  • Adatkezelő honlapjának címe: https://frittman.hu/
  • Cégjegyzékszám: 03-09-105677

II. Adatvédelmi tisztviselő elérhetősége

Nem folytatunk olyan tevékenységet, amely indokolttá tenné adatvédelmi tisztviselő alkalmazását.

III. Hogyan kerülünk kapcsolatba azzal a néhány személyes adattal, amelyet kezelünk?

1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkról – űrlap kitöltésével

Ha kapcsolatfelvételi célból közvetlenül a honlapon elhelyezett kapcsolati űrlap kitöltésével lép velünk kapcsolatba, így kezeljük adatait:

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Az űrlap kitöltésével megismerjük a nevét, telefonszámát, e-mail címét és minden további személyes adatát, amelyet az üzenetben elhelyez (pl. foglalkozás, telefonszám). A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy telefonon beszélgetést folytassunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulása visszavonásáig. Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet 2 évente megejtünk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetét, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadja, eredeti üzenetét megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait, erről lentebb írunk.

2. Kapcsolatfelvétel telefonon

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

A honlapunkra kihelyezett telefonszám felhívása során látni fogjuk az Ön telefonszámát, és a nevét is megismerjük. A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, abból a célból, hogy visszahívhassuk és a további kapcsolattartást megkönnyítsük. Esetenként feljegyezzük a megadott adatait, hogy visszahívást tudjunk kezdeményezni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, telefonszámot és hozzá kapcsolódó nevet nem mentünk el. A híváslistánk magától törlődik a készüléken, 14 napig tárolódnak a beérkező, kimenő és nem fogadott hívások. A dokumentumot – amire a nevet, telefonszámot felírtuk – a visszahívás után megsemmisítjük.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a készülék híváslistájából a számát, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a telefonszáma egy másik listára, amely a törölt telefonszámokat tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha kapcsolatban maradunk?

Ha nem csak egyszeri telefonbeszélgetésről beszélünk, hanem tartós üzleti kapcsolat alakul ki közöttünk, telefonszámát megjegyezzük, elmentjük a telefonunkra, munkakapcsolatunk gördülékenységének biztosítása érdekében. A továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait, erről lejjebb írunk.

3. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címeinkre küldött üzenet, üzleti levelezés

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Nyilvános elektronikus levelezési címeinkre közvetlenül is küldhet üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a nevét, az e-mail címét és minden további személyes adatát, amelyet az üzenetben elhelyez (pl. foglalkozás, telefonszám, fénykép az aláírásnál). A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy később telefonon beszélgetést folytassunk, egyedi ajánlatkérésére válaszoljunk, kérésére tájékoztassuk a szolgáltatásainkról, szerződési feltételeinkről.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem alakul ki közöttünk üzleti kapcsolat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább 2 évente megejtünk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre, vagy más e-mail címünkre várunk, amelyre az eredeti üzenetet is küldte, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadja, eredeti üzenetét megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

4. Szolgáltatásaink teljesítése

4.1. Borkóstolóra jelentkezés űrlap segítségével

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja a közöttünk létrejött megállapodás, a megállapodásunk részleteinek írásba foglalása. A partnereink beazonosításához feltétlenül szükséges adatokat kérjük el.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adatait.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

A szerződő felek beazonosítása és a kapcsolattartás lehetőség biztosítása a teljesítés feltétele. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a jelentkezése lehetetlenné válik és töröljük minden adatát a rendszereinkből, így például a korábbi üzleti megbeszéléseinket, ajánlatkérését is.

4.2. Ajánlatkérés rendezvényekre – űrlap kitöltésével

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Szolgáltatásaink nyújtása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: név, cím, telefonszám, e-mail cím és minden további személyes adat, amelyet a megjegyzésben elhelyez. A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy írásban vagy később telefonon beszélgetést folytassunk, egyedi ajánlatkérésére válaszoljunk, kérésére tájékoztassuk a szolgáltatásainkról, szerződési feltételeinkről.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem fogadja el ajánlatunkat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább 2 évente megejtünk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre, vagy más e-mail címünkre várunk, amelyre az eredeti üzenetet is küldte, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg, és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadja, eredeti üzenetét megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adataidat.

4.3. Csomagajánlatok lefoglalása

Csomagajánlataink lefoglalása során mindenképpen kapcsolatba kerülünk a következő személyes adataival: vezetéknév, keresztnév, e-mail cím, telefonszám.

Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja a közöttünk létrejött megállapodás, a megállapodásunk részleteinek írásba foglalása. A partnereink beazonosításához feltétlenül szükséges adatokat kérjük el.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adatait.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

A szerződő felek beazonosítása és a kapcsolattartás lehetőség biztosítása a teljesítés feltétele. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a foglalás elmarad és töröljük minden adatát a rendszereinkből, így például a korábbi üzleti megbeszéléseinket, ajánlatkérését is.

4.4. Szállásadás – Frittmann Panzió szolgáltatásai

a. Szállás foglalás e-mailen
Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Nyilvános elektronikus levelezési címeinkre közvetlenül is küldhet üzenetet, az így küldött üzenetnél megismerjük a nevét, az e-mail címét és minden további személyes adatát, amelyet az üzenetben elhelyez (pl. foglalkozás, telefonszám, fénykép az aláírásnál). A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy szállás igényét le tudja adni, azt visszaigazolhassuk, kérésére tájékoztassuk a további szolgáltatásainkról.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Ha nem fogadja el ajánlatunkat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet legalább 2 évente megejtünk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre, vagy más e-mail címünkre várunk, amelyre az eredeti üzenetet is küldte, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetedet, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadja, eredeti üzenetét megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait.

b. Ajánlatkérés űrlap kitöltésével
Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Az űrlap kitöltésével megismerjük a következőket: név, irányítószám, település, cím, telefonszám, e-mail cím és minden további személyes adat, amelyet a megjegyzésben elhelyez. A hozzájárulása alapján kezeljük ezeket az adatokat, azért, hogy Ajánlatkérésére válaszolni tudjunk.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hozzájárulása visszavonásáig. Ha nem fogadja el ajánlatunkat, levelét törölni fogjuk rendszeres postafiók takarítási munkálataink során, amelyet 2 évente megejtünk.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulása visszavonható egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk az üzenetét, amelyről másolatot nem tartunk meg és nem kerül át a neve sem egy másik listára, amely a törölt üzeneteket tartalmazza. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Mi történik, ha elfogadja ajánlatunkat?

Ha ajánlatunkat elfogadja, eredeti üzenetét megtartjuk, mert a továbbiakban a szerződéses jogalap szerint kezeljük a megadott személyes adatait, erről lentebb írunk.

c. Bejelentkezés szállás esetén – bejelentkező lapon
Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

A bejelentkező lapon megismerjük a következőket: név, születési idő, állampolgárság, személyi szám/útlevél szám, cím, irányítószám, telefonszám, e-mail cím. Ezeket az adatokat a szerződéses jogalap alapján kezeljük, a kezelés célja a közöttünk létrejött megállapodás, a megállapodásunk részleteinek írásba foglalása. A partnereink beazonosításához feltétlenül szükséges adatokon túl kizárólag a kapcsolattartáshoz nélkülözhetetlen személyes adatokat kérjük el. Ezeket az adatokat a szerződéses joglap szerint kezeljük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartama függ a közöttünk fennálló szerződés tartalmától. A szerződés megszűnésétől számított öt évig biztosan megőrizzük adatait.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

A szerződő felek beazonosítása és a kapcsolattartás lehetőség biztosítása a teljesítés feltétele. Ha nem ismerjük a kért adatokat, a bejelentkezését nem fogadjuk és töröljük minden adatát a rendszereinkből, így például a korábbi megbeszéléseinket, ajánlatkérését is.

RÉSZLETESEBB TÁJÉKOZTATÁST EZZEL KAPCSOLATBAN A XI. pontban olvashat.

5. Fizetés és számlázás

Milyen adatot látunk Önről, miért kezeljük és mi alapján?

Számláinkat elsősorban papír alapon állítjuk ki. A kiállításhoz a következő adatokat kérjük el: számlázási név, számlázási cím.

Ha szeretné, hogy e-mailen átküldjük a számlát, az e-mail címét is elkérjük.

Ha átutalással egyenlíti ki a számlánkat, a bankszámlakivonat tartalmazza az utalást indító fél nevét és bankszámlaszámát,

Ha panziónkban a Szép-kártyás fizetési lehetőséget választja, a következő adatokat ismerjük meg: név, aláírás.

Jogi kötelezettségünk a számlázás és a számviteli bizonylatok megőrzése, ezért ezekre az adatokra feltétlenül szükségünk van.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A tárolás időtartamát jogszabály írja elő, eszerint a kiállítás évében, plusz még nyolc évig meg kell őriznünk.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Nem tudjuk teljesíteni számviteli kötelezettségünket, ezért lehetetlen a kért szolgáltatást nyújtanunk.

6. Elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetése

Székhelyünkön vagyonvédelmi célból elektronikus megfigyelőrendszert üzemeltetünk.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Az elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetésével együtt jár, hogy az borházunkba, székhelyünkre látogató természetes személyekről képfelvétel készül (rendszerünk hangot nem rögzít). A kamerarendszer által rögzített képmást hozzájárulás alapján kezeljük. A figyelmeztetést kihelyeztük a kamerák közelébe, ha valaki belép a kamerával megfigyelt területre annak tudatában, hogy róla kamerafelvétel készülhet, a belépést ráutaló magatartásnak tekintjük.

A látogatóknak szóló részletes tájékoztatást jól látható helyre kitettük.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

3 napig.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulását Ön bármikor visszavonhatja, egy rövid üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre küld.

A hozzájárulás visszavonása előtti adatkezelésünk jogszerűnek tekinthető. A hozzájárulás visszavonását követően az Önt is ábrázoló felvételt töröljük, feltéve, hogy nincs más jogalapunk a felvétel megtartására, így például az nem szükséges jogi igényünk előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, védelméhez.

7. Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

Garanciális igényeit, fogyasztóvédelmi panaszait a neve, címe, e-mail címe, telefonszáma és garanciális igénye vagy fogyasztóvédelmi panasza leírásával érvényesítheti. Az Ön döntése, hogy él-e a jogi igények érvényesítésének lehetőségével, de ha megadja a kért személyes adatokat, azokat jogi kötelezettségünk alapján fogjuk kezelni.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A garanciális igényeiről és az egyéb fogyasztóvédelmi panaszairól szóló dokumentumokat öt évig vagyunk kötelesek megőrizni.

Mi történik, ha nem kapjuk meg a kért adatokat?

Amennyiben Ön garanciális igényét szeretné érvényesíteni vagy fogyasztóvédelmi panaszt nyújt be hozzánk, a kért adatok megadása nélkülözhetetlen.

8. Közösségi oldalaink – Facebook (Frittmann Borászat), Instagram (@frittmannboraszat) és Twitter (@frittmannwinery)

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

Látni fogjuk az Ön nevét és a nyilvános profilját, ha kedveli az oldalainkat, a nyilvános Facebook és/vagy Instagram profiljában megadott adatok, nyilvános megosztásai és a hozzászólásai is láthatók lesznek, az Ön hozzájárulása alapján. A felület üzemeltetésének célja a szolgáltatásaink népszerűsítése, információk megosztása széles körben, gyors híreink közzététele, valamint a kapcsolatfelvétel.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. A saját hozzászólásait, nyilvános megosztásait bármikor törölheti, privát üzeneteit a facebook-messenger-en/Instagramon/Twitteren küldött kérésére töröljük. Hozzájárulását visszavonhatja a ’Mégsem tetszik ez az oldal’/”Unfollow” gombra kattintva. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

Az itt megadott adatait valójában nem őrizzük, Ön rendelkezik alapvetően mindenről azon a felületen, ahol mi vagyunk az adminisztrátorok. Amíg vissza nem vonja az oldal kedvelését, vagy amíg meg nem szüntetjük az oldalt, addig látható az Ön neve az oldalt kedvelők között. Az oldal szellemiségével össze nem egyeztethető, rosszindulatú, mások számára bántó megjegyzések esetén fenntartjuk a moderálási jogot, ezért előfordulhat, hogy töröljük az ilyen típusú hozzászólásokat.

9. Hírlevél küldés

Szeretnénk tájékoztatni legfrissebb bejegyzéseinkről, híreinkről, ezért alkalmanként hírlevelet küldünk. Az alábbi adatokat kérjük el: név és e-mail cím, ezek kezelésének jogalapja az Ön hozzájárulása.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

A hozzájárulás visszavonásáig vagy leiratkozásig kezeljük az adataidat.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulásodat?

A hozzájárulás bármikor visszavonható, ugyanolyan egyszerű módon, ahogy annak megadása történt. Hozzájárulását legegyszerűbben a hírlevél végén elhelyezett „leiratkozom” linkre kattintással tudja visszavonni vagy egy rövid üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre küld.

A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

10. Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése

Munkánkat szoros együttműködésben végezzük hasonló területen dolgozó szakemberekkel, partnerekkel, segítséget kérünk a napi munkafolyamatok biztosításához olyan személyektől, akikkel alkalomszerűen vesszük fel a kapcsolatot, vagy valaha szerződéses kapcsolatban álltunk. Néha az ő munkavállalóikkal is felvesszük a kapcsolatot.

Milyen adatot kezelünk, miért kezeljük és mi alapján?

Partnereink esetén a természetes személyek nevét, munkahelyi címét, telefonszámát, e-mail címét, esetleg foglalkozását kezeljük jogos érdek alapján. A mindennapi munka életszerű kivitelezése a célunk az adatkezeléssel.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Hosszú távú, de időszakos üzleti kapcsolat fennállásáig, vagy tiltakozásig, törlési kérelemig.

A jogos érdek miatt

Készítettünk érdekmérlegelési tesztet, amelynek az lett az eredménye, hogy az így tudomásunkra jutott és kezelt személyes adatok kezelésével nem sértjük partnereink magánszféráját. Partnereink igény szerint megtekinthetik az érdekmérlegelési tesztet, és a tiltakozáshoz való jogot is biztosítjuk részükre. Ha valaki nem szeretné a partnereink közül, hogy felhívjuk, írjunk neki, szakmai vagy üzleti kérdésben, töröljük az adatokat. Jellemzően olyan adatokat kezelünk jogos érdek alapján, amelyet partnereink bocsátottak a rendelkezésünkre korábbi együttműködésünk vagy találkozásunk során.

11. Természetes személyeket ábrázoló fényképek nyilvánosságra hozatala

Közösségi oldalunkon és honlapunkon nyilvánossá teszünk fényképeket munkatársainkról, borkóstolókról, ügyfeleinkről.

Milyen adatot kérünk, miért kérjük és mi alapján?

A felismerhető természetes személyeket ábrázoló fénykép (képmás) szintén személyes adat. Ezeknek a fényképeknek a nyilvánosságra hozatala csak akkor lehetséges, ha Ön hozzájárul. Ezeket a fényképeket azért szeretnénk megmutatni szélesebb közönségnek, mert büszkék vagyunk a borászatunkra, ezért másoknak is megmutatni, milyen programokon vehetnek részt a szervezésünkben.

Meddig őrizzük meg ezeket az adatokat?

Az elkészült fotókat a hozzájárulása visszavonásáig kezeljük.

Hogyan vonhatja vissza a hozzájárulását?

Hozzájárulását visszavonhatja egy üzenettel, amelyet az info@frittmann.hu e-mail címre várunk, ebben az esetben egy munkanapon belül törölni fogjuk a kihelyezett fényképet. A hozzájárulás visszavonását megelőző adatkezelésünk jogszerűnek számít.

12. Sütiket is kezel honlapunk

A süti (cookie) egy kis fájl, amely akkor kerül a számítógépre, amikor egy webhelyet látogat meg. A sütik számtalan funkcióval rendelkeznek. Többek között információt gyűjtenek, megjegyzik a látogató egyéni beállításait, és általánosságban megkönnyítik a weboldal használatát a felhasználók számára.

A weboldal a Google Analytics-et, Google Inc. által nyújtott internetes elemzési szolgáltatást használja (“Google”). A Google Analytics úgynevezett “cookie-kat” használ, a számítógépén tárolt szöveges fájlok formájában, amelyek lehetővé teszik a webhely használatának elemzését. A cookie által az e weboldal használatáról (beleértve az Ön IP-címét) származó információkat a Google az Egyesült Államok szervereire továbbítja és tárolja. A Google ezt az információt felhasználja a webhely használatának értékelésére, a weboldal üzemeltetőinek weboldalon végzett tevékenységeire vonatkozó jelentések összeállítására, valamint a weboldal használatával és az internethasználattal kapcsolatos egyéb szolgáltatások nyújtására. A Google ezeket az információkat harmadik félnek is továbbíthatja, ha a törvény előírja, vagy amennyiben harmadik fél ezeket a Google nevében feldolgozza. A Google soha nem fogja társítani IP-címét más Google-adatokkal.

Oldalunkon a következő sütiket használjuk.

PHPSESSID: Ez azonosítja az ügyfelet és ebben tárolunk minden olyan adatot, ami az alap működéshez kell. A sütik törlődnek, amint bezárja a látogató a böngészőt / lejár a munkamenet. Ez a süti nem igényli az Ön hozzájárulását. A böngésző bezárásával törlődik a felhasználó gépéről.

Ma már nagyon egyszerű kikapcsolni a saját böngészőjében a sütiket:

  • Internet Explorer:  https://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
  • Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
  • Mozilla: https://support.mozilla.org/hu/kb/weboldalak-altal-elhelyezett-sutik-torlese-szamito
  • Safari: https://support.apple.com/kb/ph21411?locale=en_US
  • Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647

IV. Munkatársainkon kívül ki ismeri meg a személyes adatokat?

Tárhelyszolgáltatás

  • Evista Kft. H-6722 Szeged, Attila utca. 11., I./1.
  • Tel.: +36-62 452-239 info@e-vista.hu
  • Hozzáférés a honlap teljes tartalmához és a levelezőrendszerhez. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása, valamint a megfelelő biztonsági szint elérésében a segítségnyújtás nekünk.

Könyvelés

  • SZÁM-ADÓ-MARGÓ Adószakértői- és Könyvvezetési, Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság
  • 6230 Soltvadkert, Dr. Gratzer I. u. 16.
  • Telefonszám: 78/480-809, E-mail: szam-ado@atrtnet.hu
  • Hozzáférés a természetes személyek részére kiállított számlákhoz, más számviteli bizonylatokhoz. A számlák rögzítése és a bevallások elkészítése közben találkoznak megrendelőink, partnereink, vendégeink személyes adataival.

Hírlevélküldő rendszer:

  • SalesAutopilot Kft.
  • Szolgáltatás: MailMaster/SalesAutopilot
  • Székhely: 1024 Budapest, Margit krt. 31-33. félemelet 4.
  • Tel: (+36) 1 490 0172
  • Hozzáférés a hírlevélre feliratkozók adataihoz. Elsődleges feladatuk a személyes adatok tárolása.

V. Adattovábbítás harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére

Nem továbbítunk személyes adatokat harmadik országba.

VI. Érintettek jogai

Az adatkezelés teljes időtartama alatt élhet a következő jogosultságokkal:
a) Hozzáférés a személyes adatokhoz

Jogosult visszajelzést kérni arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e és ha igen, cégünk tájékoztatja, miért kezeljük ezeket, milyen adatokat kezelünk, kinek adjuk át, meddig tároljuk, milyen egyéb jogokat biztosítunk Önnek, hol tehet panaszt stb.

b) Helyesbítéshez való jog

Ha elírtuk a nevét, a telefonszámát, az e-mail címét, vagy bármely más személyes adatot, kérésére helyesbítjük, vagy kiegészítjük azokat. Ha valakinek átadtuk a személyes adatait, neki is szólunk, javítsa, amit javítani kell.

c) Személyes adatok törléséhez (az „elfeledtetéshez”) való jog

Indokolatlan késedelem nélkül töröljük az összes személyes adatot Önről, ha visszavonta a hozzájárulást a hozzájáruláson alapuló adatkezelésünkhöz, vagy már nincs szükségünk az adatokra abból a célból, amiért elkértük.

Ha jogalap nélkül kezeltünk Önről egy személyes adatot, szintén törölni fogjuk.

A jogos érdeken alapuló adatkezelésünk ellen tiltakozhat, törölni fogjuk adatait.

Ha előfordulna, hogy például névvel ad rólunk kedvező véleményt, vagy külön hozzájárulás alapján kiteszünk egy fotót Önről a honlapunkra, közösségi oldalunkra, majd később élni szeretne az elfeledtetéshez való joggal, megtesszük az ésszerűen elvárható intézkedéseket, hogy ezt biztosítsuk.

d) Személyes adatok korlátozásához való jog

Ha úgy gondolja, nem kezeljük pontosan a személyes adatait, kérheti a korlátozást, amíg nem tisztázzuk a kérdést.

Előfordulhat, hogy törölni szeretnénk egy adatot, de Önnek van rá szüksége, mert pl. jogi igényei érvényesítéséhez szükséges. Ilyenkor is kérheti, hogy törlés helyett korlátozzuk a személyes adatok kezelését, azaz tartogassuk még kicsit.

Ezekben az esetekben csak tárolnunk szabad az adatokat.

e) Tiltakozás a személyes adatok kezelése ellen

Tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, ha jogos érdeken alapul az adatkezelésünk. Ez csak üzleti partnereink kapcsolattartási adatai esetén fordulhat elő, más tevékenységnél nem ez az adatkezelésünk jogalapja.

f) Adathordozhatóság

Kérheti, hogy az automatizált módon történő adatait tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban átadjuk, vagy elküldjük egy másik adatkezelőnek. Ezt csak akkor kérheti, ha adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás vagy a szerződés. Ezesetben nagyon szívesen átadjuk Önnek vagy más adatkezelőnek ezeket az adatokat.

VII. Panasz benyújtása

Ha úgy érzi, szabálytalanul kezeljük a személyes adatait, örömmel segítünk és nyomban megbeszéljük a problémát. Itt várjuk az üzenetét: info@frittmann.hu

Bíróság előtt is érvényesítheti a jogait. Erre polgári per keretében van lehetőség. A per elbírálása a törvényszék hatáskörébe tartozik. A lakóhelye szerinti törvényszékre kell benyújtania a keresetet (a törvényszékek felsorolását és elérhetőségét ezen a linken találja: https://birosag.hu/torvenyszekek ).

Bármilyen személyes adattal kapcsolatos panasszal, kérdéssel felkeresheti a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságot is, őket ezen a címen éri el (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C; postacím: 1530 Budapest, Pf. 5.).

VIII. Automatizált döntéshozatal

Automatizált döntéshozatali tevékenységet nem folytatunk.

IX. A megfelelő biztonság

Biztonsági rendszerünk kialakítása során figyelembe vettük a tudomány és a technológia állását, az adatkezelés jellegét, hatókörét, körülményeit, céljait, és a természetes személyek jogaira és szabadságaira jelentett változó valószínűségű és súlyosságú kockázatot.

Honlapunk és tárhelyünk biztonságáról állandó informatikai partnerünk gondoskodik.

X. Egyéb rendelkezések

Tájékoztatónk 2018. május 25-én lép hatályba és amint olyan új iránymutatások, állásfoglalások, részletszabályok válnak ismertté, amelyek miatt módosítanunk kell, felülvizsgáljuk a tartalmat. Ugyancsak felülvizsgáljuk a tájékoztatásunkat, ha vállalkozásunk tevékenységi köre változik, vagy új marketing eszközöket vezetünk be.

XI. Turistavadász szoftver használata – szállóvendégeinknek bejelentkezéskor bejelentkező lapot kell kitölteniük, melynek adatait cégünk a Turistavadász (SZERVEZETI KULTÚRA – EMKA TANÁCSADÓ KFT. 2018) szoftverben rögzíti.

Turistavadász szoftver adatkezelési tájékoztató:

Ez az adatkezelési tájékoztatás azért készült, hogy Ön a személyes adataira vonatkozó nyilatkozata előtt – a hatályos jogszabályok alapján – a jogai gyakorlásához és személyes adatainak biztonságához szükséges információk birtokába kerüljön.

A tájékoztatás az alábbi jogszabályokon alapul:

– az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.)
– a gazdasági reklámtevékenység alapvető feltételeiről és egyes korlátairól szóló 2008. évi XLVIII. törvény (a továbbiakban: Grt.)
1. Miért kérjük a hozzájárulását személyes adatainak kezeléséhez? (Az adatkezelés célja Infotv. 16. § (1) bekezdés c) pont)

Szeretnénk, ha Ön a Vendéglátója vagy Soltvadkert Város nevében elektronikus levelekben (e-mail) rendszeresen tájékoztatást kapna Soltvadkert Város turisztikai szolgáltatásairól és eseményeiről.

2. Milyen személyes adat megadását kérjük Öntől? (A kezelt adatok köre)

Ahhoz, hogy Önt tájékoztatni tudjuk – hozzájárulása esetén – nyilvántartásba vesszük a nevét, az e-mail címét, a lakóhelyének az irányító számát. Ezeken túl az 1. pontban megfogalmazott cél érdekében semmilyen más adatát nem kezeljük.

3. Mi a feltétele annak, hogy az Ön adatait kezeljük, és a tájékoztató e-maileket megkapja? (Az adatkezelés jogalapja Infotv.
5. § (1) bekezdés d) pontja, 16. § (2) bekezdés a) pont, Grt. 6. § (1)-(2) bekezdés)

Az Ön adatainak kezelésérére és a tájékoztató e-mailek küldésére kizárólag akkor kerül sor, ha Ön ehhez nyilatkozatban előzetesen hozzájárul.

4. Ki kezeli az Ön adatait? Hogyan történik az adatok kezelése? (Tájékoztatás az adatkezelőről, az adatfeldolgozóról és az adatvédelmi tisztviselőről Infotv. 16. § (1) bekezdés a)-c) pont)

Az Ön által megadott személyes adatok (neve, e-mail címe, a lakóhelyének az irányító száma) kezelője (továbbiakban: Adatkezelő): Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal (6230 Soltvadkert, Kossuth L. u. 6., e-mail: jegyzo@soltvadkert.hu), az adatokat az Adatkezelő megbízása alapján a Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal (6230 Soltvadkert, Kossuth L. u. 6.,
turizmus@soltvadkertiturizmus.hu) dolgozza fel (a továbbiakban: Adatfeldolgozó). Soltvadkerti Polgármesteri Hivatal adatvédelmi tisztviselőjének neve és címe: Dr. Viszkók Zoltán, 6230 Soltvadkert, Kossuth L. u. 6.

Az Adatfeldolgozó az Ön személyes adatait zárt informatikai rendszerben rögzíti, az Ön által megadott e-mail címre tájékoztató levelet küld. Az Adatfeldolgozó az adatokat más számára nem adja át. Az Adatfeldolgozó munkatársai szigorú adatvédelmi
szabályok alapján, titoktartási kötelezettséget vállalva dolgoznak. Az Adatfeldolgozó a személyes adatok biztonságát, a műszaki
és személyi feltételeket biztosítja.

Meddig lehet az Ön által megadott adatokat kezelni? (Az adatkezelés időtartama Infotv. 5. § (5) bekezdés, 16. § (2) bekezdés b) pont)

Az Adatkezelő az Ön személyes adatait a hozzájáruló nyilatkozata visszavonásáig kezelheti. Ha az adatkezelés körülményeiben
változás következik be, az Adatkezelő megkeresi Önt azzal, hogy nyilatkozatát a változások ismeretében fenntarthatja vagy
visszavonhatja. Az Adatkezelő az adatkezelés megkezdésétől kezdve legalább három évente felülvizsgálja az adatkezelését.

5. Az Ön hozzájáruló nyilatkozatának lemondása (A nyilatkozat lemondása Grt. 6.§ (3) bekezdés)

Ön a hozzájáruló nyilatkozatát bármikor korlátozás és indokolás nélkül, ingyenesen visszavonhatja. Ennek a módja: 1. Az Adatfeldolgozó turizmus@soltvadkertiturizmus.hu e-mail címére küldött elektronikus levélben megfogalmazott lemondás, 2. minden, az Ön címére küldött e-mail végén található nyilatkozattal elektronikusan. Amennyiben az adatai kezeléséhez való hozzájárulását nyilatkozatban visszavonja, adatai törlésre kerülnek.

6. 16 évnél fiatalabb kiskorúak adatkezelése (Infotv. 6. § (3) bekezdés) 16 éven aluli kiskorúak nem adhatnak meg magukról személyes adatot, kivéve, ha szülőktől ehhez engedélyt kértek, ugyanis az

Infotv. értelmében 16 évet be nem töltött kiskorú hozzájárulásának érvényességéhez a törvényes képviselőjének beleegyezése vagy utólagos jóváhagyása szükséges.
7. Az érintett jogai (Infotv. 14.§ és 16. § (1) bekezdés d) pont)

  • a) az adatkezeléssel összefüggő tényekről az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon (előzetes tájékozódáshoz való jog);
  • b) kérelmére személyes adatait és az azok kezelésével összefüggő információkat az Adatkezelő a rendelkezésére bocsássa (hozzáféréshez való jog);
  • c) kérelmére, személyes adatait az adatkezelő helyesbítse, illetve kiegészítse (helyesbítéshez való jog);
  • d) kérelmére, személyes adatai kezelését az adatkezelő korlátozza (az adatkezelés korlátozásához való jog);
  • e) kérelmére, személyes adatait az adatkezelő törölje (törléshez való jog);
  • f) ha a személyes adatainak kezelésekor jogsértést észlel, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz
    (1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c, posta cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.) fordulhat és eljárását kezdeményezhet (hatósági
    jogorvoslathoz való jog);
  • g) a bíróság eljárását kezdeményezheti ( bírósági jogorvoslathoz való jog).

Soltvadkert, 2018.08.22.

Tájékoztatónk készítésekor a következő forrásokra támaszkodtunk, a tájékoztatóban nem szereplő kérdésekben is ezeket tartjuk irányadónak:

1. Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679 rendelete a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és a ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről (39); (42); (50); (55); (60)-(63); (66); (71) preambulumbekezdései, továbbá a 12-22. cikk és
https://naih.hu/files/CELEX_32016R0679_HU_TXT.pdf
2. Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény
https://net.jogtar.hu/getpdf?docid=a1100112.tv&targetdate=20180101&printTitle=2011.+%C3%A9vi+CXII.+t%C3%B6rv%C3%A9ny
3. a NAIH ajánlása az előzetes tájékoztatás adatvédelmi követelményeiről (2015.10.09.) alapján. https://naih.hu/files/tajekoztato-ajanlas-v-2015-10-09.pdf
4. a 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az előzetes tájékoztatásról (17/EN WP259 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.10.);
https://naih.hu/files/wp259rev.01_EN_Guidelines_on_Consent.pdf
5. 29-es Adatvédelmi Munkacsoport iránymutatása az átláthatóságról (17/EN WP260 rev.01 – utolsó módosítás: 2018.04.11.) https://naih.hu/files/wp260rev.01_EN_Guidelines_on_Transparency.pdf

Az adatvédelmi tájékoztató III. pontjában közérthetően megfogalmazott jogalapok meghatározásakor ezeket a jogszabályhelyeket vettük figyelembe:
1. Kapcsolatfelvétel a honlapunkról – űrlap kitöltésével
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
2. Kapcsolatfelvétel telefonon
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
3. Közvetlenül a nyilvános, elektronikus levelezési címeinkre küldött üzenet, üzleti levelezés
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
4. Szolgáltatásaink teljesítése
4.1. Borkóstolóra jelentkezés űrlap segítségével
Az Európai Parlament és Tanács (EU ) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződés.
4.2. Ajánlatkérés rendezvényekre – űrlap kitöltésével
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
4.3. Csomagajánlatok lefoglalása
Az Európai Parlament és Tanács (EU ) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződés.
4.4. Szőlő felvásárlás
Az Európai Parlament és Tanács (EU ) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződés.
4.3. Szállásadás – Frittmann Panzió szolgáltatásai
4.3.1. Szállás foglalás e-mailen
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
4.3.2. Ajánlatkérés űrlap kitöltésével
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
4.3.3. Bejelentkezés – bejelentkező lapon
Az Európai Parlament és Tanács (EU ) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. b) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a szerződés.
4.3.4. Fizetés Szép-kártyával
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi
5. Számlázási kötelezettségünk teljesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a számvitelről szóló 2000. évi C. tv. 169. § (2) bek. a bizonylatok megőrzésének határidejét részletezi, az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. tv. 169. § e) pontja a számla kötelező elemeit.
6. Elektronikus megfigyelőrendszer üzemeltetése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
7. Fogyasztóvédelmi igények érvényesítése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. c) pont alapján adatkezelésünk jogalapja a jogi kötelezettség, a fogyasztóvédelemről szóló 1997. évi CLV. tv. 17/A. § (7) bekezdés alapján a megőrzési idő 5 év.
8. Közösségi oldalaink – Facebook (Frittmann Borászat, Frittmann Shop Szeged) és Instagram (frittmannboraszat)
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
9. Hírlevél küldés
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
10. Üzleti és szakmai partnereink adatainak kezelése
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. f) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a jogos érdek.
11. Fényképek és videók nyilvánosságra hozatala weboldalainkon
Az Európai Parlament és Tanács (EU) 2016/679. rendelete 6. cikk (1) bek. a) pontjával összhangban adatkezelésünk jogalapja a hozzájárulás.
12. Sütiket is kezel honlapunk
Oldalunk nem kezel olyan sütiket, amelyek hozzájárulást igényelnek.