Családunk

A Frittmann Borászat élén a két jól ismert borász, István és János áll tulajdonosként és ügyvezetőként. A családi munkamegosztás szerint a szőlészetért az idősebb testvér István felel, aki a palackozót és a logisztikát is felügyeli. János irányítja a borászatot, a kereskedelmet, illetve a marketinget is felügyeli. Természetesen minden fontos kérdésben konzultálnak és ezekbe a döntési folyamatokba a borász végzettségű fiúkat is bevonják.

Frittmann János és István a végzettsége révén otthon van az erjesztés technika minden területén, de elsősorban szőlész-borásznak tekintik magukat. Mind a ketten élelmiszeripari szakközépiskolát végeztek, Nagykőrösre jártak a Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskolába. Mivel már a szülők és nagyszülők is főállásban szőlővel és borral foglalkoztak, már gyerekkoruktól beleivódott a két fiúba a szőlő és a pincemunkák minden mozzanata. János 1982-ben kezdett önállóan szőlővel és borral foglalkozni a szülői szőlőbirtokon. 1987 óta dolgoznak közösen a testvérével, Istvánnal magánvállalkozóként, majd 1998 óta kft. formában. Azóta az egész család szerepet vállal a szőlész-borász tevékenységben.

Tamás&János
Péter&István

Frittmann Jánosné Ella és Frittmann Istvánné Márti a borászat vendéglátó, marketing és irodai munkáját segítik. Mindketten ott szolgálnak, ahol a legtöbb ügyes kézre, figyelemre van szükség. Fesztiválokon, kitelepüléseken, otthoni borbemutatókon, szakmai összejöveteleken szorgoskodnak fáradhatatlanul.
Jánosék fia, Frittmann Tamás a Corvinus Egyetem Szőlész-Borász Szakán végzett, a családi vállalkozásban borászként dolgozik. A borászati, és pincei munkálatok felügyelete, koordinálása, a Frittmann Shop felügyelete a feladata. Ezen felül pedig a partnerekkel való kapcsolattartást és a kereskedelem egy részét végzi.
Istvánék fia, Péter is a Corvinus Egyetem szőlész-borász szakán végzett végzett, a vállalkozásban borászként és projekt managerként tevékenykedik, a Junibor aktív tagja. Hozzá tartozik a termékfejlesztéssel kapcsolatos munkálatok lebonyolítása és integrálása a meglévő rendszerekhez. A szervezeti működés összehangolása, belső működési gyártástechnológiai rendszer fejlesztése. A két fiatal fiú megosztva végzi a borok készítését az anyagbeszerzések lebonyolítását, a kiszállítások ütemezését és a termeléssel való összehangolást, illetve a borkóstolókba , kóstoltatásokba segítenek be.

Ella1
Márti új

A családias jelleghez szorosan hozzátartozik, hogy az Eötvös utcai borászat udvarába betérő látogatót valahogy mindig egy családtag fogadja. A család két ága ezen az ősi birtokon lakik szimbiózisban a borászati vállalkozással. A számtalan elfoglaltság mellett mindig van valaki, aki az alkalmazottak mellett jelen van, fogad, tájékoztat, bort kínál, vendégül lát. A gazdaságosan kialakított, több házhelynyi központban jól elkülönülnek ugyan a családi és a borászati felségterületek, mégis az az érzése az embernek, hogy itt minden családtag mindent megtesz a közös sikerért.

Kapcsolat

Kedves Látogató, üdvözöljük kapcsolati formunkon! Örömmel állunk rendelkezésre, ha kérdése van termékeinkkel és szolgáltatásainkkal kapcsolatban. Kérjük adja meg adatait, és írjon néhány sort. Rövidesen válaszolunk kérdéseire!

Megismertem és elfogadom a Frittmann Testvérek Kft. adatkezelési tájékoztatóját.

Please leave this field empty.